Retour Spitsbergen – Pepper Kay

index

In Retour Spitsbergen komt hoofdpersoon Jeremy tijdens het boodschappen doen ineens een klasgenootje van de basisschool tegen, Vincent. Ze kletsen even bij en Vincent nodigt Jeremy uit om samen een zeiltocht te gaan maken in Spitsbergen. Jeremy en zijn vriendin Annet nemen de uitnodiging graag aan.

Vreemde wandeltocht
Eenmaal in Spitsbergen besluiten ze om samen nog een driedaagse wandeltocht met gids te gaan doen naar Barentszburg en Vincent daar te ontmoeten. Maar tijdens deze tocht gebeuren er vreemde dingen en Jeremy is zijn leven niet zeker. Hij vertrouwt zijn medewandelaars niet, en is zijn vriendin Annet eigenlijk wel wie ze zegt dat ze is?

IJskoude thriller
Retour Spitsbergen
is een ijskoude thriller in meerdere opzichten. Uiteraard door de omgeving, want in het hoge noorden van Noorwegen is het natuurlijk een stuk minder warm dan hier. Een wandeltocht door het poolgebied lijkt me al zwaar genoeg, maar zeker als je op de hielen wordt gezeten door hongerige ijsberen en reisgenoten met een dubbele agenda.

Om gek van te worden
Maar ook sommige personages zijn ijskoud. Ze gaan recht op hun doel af en vinden een lijk meer of minder geen probleem om dat doel te bereiken. Bijna elk personage lijkt een geheim met zich mee te dragen, waardoor Jeremy niet meer weet wie hij wel of niet kan vertrouwen. Hierdoor wordt hij helemaal gek en weet hij niet meer wat echt is en wat niet.

Verrassend voor de lezer
Ook als lezer weet je niet alles. Door de verschillende perspectieven waaruit het verhaal wordt verteld, weet je wel iets meer dan de hoofdpersoon, maar ook voor de lezer blijft het tot het einde een verrassing hoe het verhaal nu werkelijk in elkaar steekt. Het plot is erg goed in elkaar gezet, en dat is helemaal knap als je bedenkt dat dit het thrillerdebuut van Pepper Kay is.

Onder je huid
Retour Spitsbergen
is een psychologische thriller die een beetje onder je huid gaat zitten. Tijdens het lezen leefde ik erg met Jeremy mee. Ook merkte ik na het lezen dat ik nog lang over het verhaal nadacht. Dat krijgen niet heel veel schrijvers voor elkaar. Het verhaal zit goed in elkaar, is spannend, zit vol actie, heeft boeiende personages en speelt zich ook nog eens af in een originele omgeving. Hierbij dus een dik compliment voor Pepper Kay. Ga dit boek lezen!

Overtuigd?

Bekijk op bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s